Pikkumetsän Palvelu tarjoaa ammattitaitoista ja luotettavaa kotiapua vanhuksille Turun seudulla. Yhdessä sinun tai läheisesi kanssa valitut kotipalvelut tukevat erilaisissa arjen askareissa ja mahdollistavat itsenäisen asumisen omassa kodissa. Toimialueeseemme kuuluvat pääsääntöisesti Turku, Kaarina, Lieto, Parainen, Raisio ja Paimio, mutta meillä on luvat tarjota palveluita koko Varsinais-Suomen hyvinvointialueella.

Mitä vanhusten kotipalvelu sisältää?

Kotiapumme ikäihmisille on muun muassa kodinhoidollista tukipalvelua, joka on usein ensimmäisiä palveluita, joita itsenäisen asumisen tueksi tarvitaan. Kotipalvelun sisältö räätälöidään aina asiakkaan tarpeiden mukaisesti. Palvelumme sopii sekä tukipalveluksi henkilöille, jotka käyttävät muita kotihoidon palveluita että heille, jotka eivät tarvitse muuta apua. 

Kotipalvelumme voi sisältää: 

 • Siivous
  Meiltä hoituvat käden käänteessä kaikenlaiset kodin siivouspalvelut viikkosiivouksesta suursiivouksiin ja ikkunoiden pesuun.
 • Vaatehuolto
  Vaatteiden ja tekstiilien pesu, kuivaus ja silitys on mahdollista hoitaa asiakkaan kotona tai pesulapalvelun kautta. 
 • Kauppa- ja asiointipalvelut
  Mikäli kaupassa käynti on muuttunut hankalaksi, hoidamme helposti ja luotettavasti esimerkiksi ruokaostokset puolestasi. 
 • Ruuan tarjoilu
  Lämmitämme ja tarjoilemme kotoa löytyvät ateriat. 
 • Seuranpito
  Iloiset kodinhoitajamme ovat myös oivallista juttuseuraa. Voimme muiden töiden lomassa istua asiakkaan kanssa kupposelle kahvia, lukemaan yhdessä lehteä tai katselemaan televisiota. 

Arvonlisäveroton kotipalvelu ja siivous

Asiakkaanamme voit olla oikeutettu arvonlisäverottomaan palveluun Varsinais-Suomen hyvinvointialueella (Varha), mikäli toimintakykysi on alentunut esimerkiksi iän, sairauden tai vamman vuoksi. Teemme toimintakykyarvion kartoittaessamme tarvitsemiasi palveluita. 

Kotipalvelumme on 60% kotitalousvähennyskelpoista työtä

Ostaessasi tukipalveluita suoraan meiltä voit käyttää hyväksesi verotuksen kotitalousvähennystä ja vähentää 60% työn osuudesta. 

Kotitalousvähennyksen maksimi on 3 500 euroa henkilöltä vuodessa, ja omavastuu on 100 euroa vuodessa.

Vähennyksen saa myös palveluista, jotka on ostettu omille vanhemmille, isovanhemmille tai kesämökille.

Palvelusetelin hyödyntäminen kotipalveluiden hankkimisessa

Kunta voi tarvittaessa antaa asukkailleen palvelusetelin heidän tarvitsemiensa palvelujen hankkimista varten. Palvelusetelillä maksettavaksesi omavastuuosuudeksi jää palvelumme hinnan ja palvelusetelin arvon välinen erotus.

Jos tarvitset palveluseteliä, ota yhteyttä omaan terveyskeskukseesi tilanteen arviointia varten. Mikäli olet oikeutettu palveluseteliin, sinun tarvitsee vain ilmoittaa meille palvelusetelisi numero ottaessasi yhteyttä.

Kotipalvelujen valvonta

Sosiaali- ja terveysalan lupa- ja valvontavirasto valvoo kotiin annettavia palveluja ja hoitoa. Meillä on luvat tuottaa kotipalveluita koko Varsinais-Suomen hyvinvointialueella.

Ota yhteyttä

Kun tarvitset apua kotona pärjäämiseen itsellesi tai läheisellesi, kotipalvelumme tuo tukea ja turvaa arkeen. Palvelun sisältö ja tavoitteet suunnitellaan yhdessä asiakkaan ja omaisten kanssa asiakkaan tarpeiden mukaan. Tulemme avuksi niin kertaluonteisesti kuin säännöllisestikin – älä siis jää yksin murehtimaan, vaan ota yhteyttä ja keskustellaan yhdessä sinun tai läheisesi tarpeista.